27e September

Idag har vädret varit riktigt underbart tyvärr har jag suttit inne hela dagen fram till fyra men efter det har jag varit ute och gått och tränat.

Igår hade vi agility som vanligt på måndagar och det gick skit bra. Vi fick göra en kombination med några hinder men med mycket slalom. Sune gjorde två riktigt bra rundor sista gången sprang jag med Birger. Han var ganska duktig speciellt efter ett tag när han hade fattat vad som gälde. Men Sune var grym. Han klarade alla slalomingångar helt underbart.

Efter agilityn var det dags för privatkurs för Maja. Jag var lite rädd att Sune inte skulle klara att det så bra som jag vet han kan var rädd att agilityn hade tagit alla krafter. Men där hade jag fel. Jag tränade båda två på privatkursen. Vi tränar just nu mycket grynder som ska bygga upp på nytt. Eller nytt och nytt vi bygger mer säkra grunder. Och bättre fokus och bakdelskontroll och mycket annat som kommer upp under vägen.

Hundarna fick vars två pass idag där ute på lite av allt vi tränade på igår. Vi ska träna varje dag nu så vi kommer långt fram till nästa måndag.

Det var roligare att ha en privatkurs än att gå i en vanlig för man jobbar intensivt med just sina egna problem och kommer det upp nya får man hjälp med dem lättare och snabbare. Är verkligen taggad för mer träning.

Men visst det är jobbigt för hundarna men det är jobbigare för mig tycker jag för jag måste lära om allt på nytt med vilken sida belöningen ska komma från och liknande allt ska ändras. Det är roligt men ändå jobbigt. Jag tycker jag är ganska duktig på klicker träning och hur man shapar fram ett beteende. Men jämfört med Maja har jag långt kvar att lära. Jag är väll på god väg och efter denna kursen tror jag att jag blir duktigare men shit vad mycket det är att tänka på som man inte gör och vad svårt klicker träning är eller svårt men om man inte vet hur det ska gå till och gör som man tror så kan det bli så fel. Men det är underbart att träna possitvt och inget negativt och inte hålla på med hemsida metoder som många gör blir så sjukt arg när jag hör folk som gillar folk som gör det speciellt utan att kolla upp vad dem verkligen står för.

Nej nu ska jag inte skriva mer gör bara mig själv arg. Nu ska jag hitta på något roligare.